Parlamentari evacuaţi după cutremur

Parlamentari evacuaţi după cutremur

Grijă mare pentru parlamentarii şi angajaţii prefecturii din Gorj. Toţi au fost evacuaţi din birourile în care lucrau, aflate în Palatul Administrativ din Târgu Jiu. Clădirea a fost grav afectată de cutremurele din ultima lună. Acum, Palatul trebuie predat Companiei Naţionale de Investiţii, iar prefectul a emis deja un ordin de eliberare a spaţiilor.

În clădirea Palatului Administrativ din Târgu-Jiu funcţionează Prefectura gorjeană, Consiliul Judeţean, dar şi alte institutii publice. Imobilul este compusă din 2 corpuri. În urma seisemelor din zonă, cel mai vechi a fost puternic afectat.

În acel corp se află sala de şedinţă, biroul prefectului, direcţia de statistică, dar şi 5 birouri parlamentare.

Inclusiv prefectul a rămas fără birou. Clădirea va intra în proces de consolidare şi trebuie predată Companiei Naţionale de Investiţii. Aşa că toate birourile trebuie mutate.

În timp ce autorităţile caută soluţii de relocare, locuitorii din oraş s-au mai liniştit după spaima încercată odată cu valul de cutremure.

De aproape o lună în zona Gorj au loc zilnic cutremure. Cel mai puternic seism a avut loc pe data de 14 februarie. Magnitudinea acestuia a fost de 5,7 grade pe scara Richter.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt