Părinţii se plâng de mizeria din spital

Părinţii se plâng de mizeria din spital

Mizeria a pus stăpânire pe Spitalul Sfânta Maria din Iaşi. O spun revoltaţi părinţii care se internează cu copiii la pediatrie. Oamenii se plâng că saloanele şi holurile sunt inundate de gunoaie şi nimeni nu face nimic. Conducerea unităţii medicale susţine, însă, că nu este aşa. Iar dacă se mai întâmplă câteodată să mai apară mizerie, asta este pentru că spitalul este în reabilitare totală de doi ani.

Revolta părinţilor şi bunicilor din Moldova a explodat pe reţelele de socializare. Aceştia se tem că îşi internează copiii cu o boală şi pot pleca din spital cu alte infecţii.

Conducerea spitalului susţine că mai apare mizerie, din când în când, din cauza reabilitarii în care se află această unitate medicală de doi ani. Totuşi, mai spune managerul, spatiile folosite acum sunt complet renovate. Nu doar mizeria îi deranjează pe pacienţi. Ci şi faptul că trebuie să plătească în plus pentru anumite servicii. Adică, li s-ar cere şpagă. Conducerea spitalului neagă acest lucru.

Sunt şi ieşeni care susţin că nu medicii ar cere şpagă. La spitalul Sf Maria din Iaşi ajung anual zeci de mii de pacienţi din întreaga Moldovă, fiind cea mai mare unitate de profil din zona de Nord Est a ţării.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt