Părinți, indiferent de sex și țară - Prima News

Părinți, indiferent de sex și țară

Comisia Europeană propune ca părinții gay să fie recunoscuți ca atare în toate țările Uniunii, chiar și în cele unde căsătoriil între persoanele de același sex nu sunt legale! Astfel, s-ar clarifica problemele transfrontaliere care apar atunci când acești părinți sunt nevoiți să meargă cu copiii într-o țară precum România, care nu îi recunoaște ca familie. Biserica Ortodoxă se opune vehement. Părerea românilor, în schimb, este împărțită.

Odată părinte într-un stat membru UE rămâi părinte în toate statele care fac parte din Uniune, spune Comisia Europeană. Care a venit cu o propunere de recunoaștere a acestui drept. În așa fel încât copiii care au părinți de același sex să beneficieze de siguranță juridică.

Dacă propunerea va deveni directivă și România va trebui să recunoască calitatea de părinte în cazul cuplurilor gay cu copii. Vocea străzii e împărțită.

Organizațiile care apără drepturile LGBT explică de ce este importantă reglementarea. Această propunere de regulament ar clarifica și simplifica lucrurile.

Biserica Ortodoxă se opune categoric. ,,Orice copil are nevoie profund firească de o mamă și un tată, nu de două mame sau doi tați. Nu de un domn care să-și spună mamă, nici de o doamnă care să-și spună tată. (…) Nicio decizie a Comisiei pe o temă legată de dreptul familiei nu poate contrazice sau sfida actele fundamentale ale unui stat, deci nu poate fi obligatorie“, se arată în comunicatul instituției.

România nu permite căsătoria între persoanele de același sex.

Total
0
Shares
Total
7
Share