Parcul Liniei, în linie dreaptă

Parcul Liniei, în linie dreaptă

În Capitală se construieşte primarul parc liniar. Se va întinde pe o fostă cale ferată care este abandonată de 30 de ani. Până de curând zona respectivă arăta ca o groapă de gunoi. Acum, lucrurile au început să prindă contur şi oamenii care locuiesc în zonă au scăpat de munţii de deşeuri pe care îi vedeau de la balcon. Parcul se va întinde pe o suprafaţă de peste şase hectare.

Zona din jurul străzii Liniei din cartierul Militari era complet abandonată, iar firmele de construcţii îşi aruncau acolo gunoaiele. Ca sa poată să contruiască parucul Liniei, primăria sectorului 6 a semnat un contract de închiriere cu CFR, iar asta pentru că noul parc se va afla pe o şină de tren dezafectată.

Parcul Liniei este cel mai mare parc construit după Revoluţie. Mai durează luni bune până când proiectul se va finaliza, dar primarul promite că aşteptara va merita.

Edilul speră că pentru faza 2 a lucrărilor va primi finanţare din fonduri europene. Oamenii care locuiesc în zona Lujerului spun că sunt mulţumiţi că, într-un final, au reuşit să scape de gunoaie şi că în locul mormanelor de gunoi va răsări cândva un parc.

foto: facebook.com/Primaria-Sector-6

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt