Parcul fantomă din Capitală

Curăţenia de amploare din Parcul Cişmigiu, de acum o lună, cu zeci de angajaţi, împreună cu primarul general Nicuşor Dan pare să fi fost doar un exerciţiu de imagine. Cel mai important loc de promenadă de altădată al bucureştenilor arată în continuare deplorabil. Mizeria domneşte pretutindeni.

Zeci de angajaţi curăţau de zor Parcul Cişmigiu în urmă cu o lună, sub privirile edilului Nicuşor Dan. Muncitorii lipseau astăzi. Parcul pare mai curat, însă problemele persistă. După ce parchezi maşina şi o iei la pas, de cum intri în parc găseşti găuri în trotuar sau în gardul din beton, pietre cubice lipsă, garduri rupte, gunoaie de tot felul, păsări moarte, copaci căzuţi sau bănci murdare.

Atracţiile de odinioară nici nu mai pot fi admirate de trecători. De pildă, Izvorul Sissi Stefanidi - locul pe care este
amplasată statuia care a aparţinut familiei Stefanidi şi a fost donată primăriei după moartea fiicei lor, este delimitat de un gard şi acoperit cu pânză. Scrie că e şantier în desfăşurare, doar că nu lucrează nimeni.
Abia găseşti un izvor din care să mai curgă apa. Şi când găseşti, trebuie să ai curaj ca să te apropii. Sunt înconjurate de gunoaie, iar gropile şi treptele lipsă pot fi adevărate pericole.

Păsările fac cea mai mare mizerie - excrementele sunt peste tot.

Parcul Cişmigiu se întinde pe 16 hectare şi este situat vizavi de Primaria Capitalei.

Afla mai multe desprecismigiuparc fantomatop stiri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt