Parcări pentru biciclete și în București - Prima News

Parcări pentru biciclete și în București

Bucureştiul face paşi pentru a se alinia cu oraşele europene în ceea ce priveşte transportul alternativ. În sectorul 6 au fost construite patru parcări pentru biciclete. Iar autorităţile locale promit mai multe dacă va exista interes din partea locuitorilor. Parcările sunt situate în apropierea staţiilor de metrou, iar un loc costă 100 de lei pe an. La jumătatea acestei luni ar putea fi date în folosinţă.

Bucureștiul are în prezent parcări pentru biciclete. Toate sunt în sectorul 6. Accesul se face pe baza unei cartele, iar obiectivele sunt supravegheate video. 100 de lei pe an costă închierierea unui loc. Construcţia unei astfel de parcări costă în jur de 100.000 de lei și se realizează rapid.

Cel puţin teoretic, bucureştenii par şi ei dispuşi să folosească mai mult bicicleta. Cifrele sunt mici în comparaţie cu alte oraşe europene, unde tot mai mulţi oameni aleg bicicleta.

În Bucureşti sunt înmatriculate un milion şi jumătate de maşini, iar 80% din poluarea aerului provine din trafic. Transportul alternativ ar putea fi soluţia pentru un viitor mai puţin sufocant.Total
0
Shares
Total
0
Share