Paradă unică în nordul Moldovei - Prima News

Paradă unică în nordul Moldovei

Cei mai pasionați crescători de cai și câini și-au dat întâlnire în nordul Moldovei la o paradă unică în țară, iar vizitatorii au putut admira superbele exemplare. Pe lângă concursul de frumusețe, organizatorii au pregătit și probe pentru cei mai puternici cai. Iar la final s-au acordat și premii.

Ciobăneștii de Bucovina au deschis parada și au furat toate aplauzele. Rasa, una dintre puținele autohtone, are numeroși admiratori în întreaga lume.

În zonă, creșterea uriașelor exemplare a devenit o tradiție. Loredana are doar 14 ani și nu a fost an în care să lipsească de la eveniment. Ea vine în special pentru a admira numeroșii cai pe care proprietarii îi prezintă publicului larg.

Principala atracție a fost concursul de tracțiune. Bușteanul folosit pentru a testa forța bidiviilor a cântărit nu mai puțin de două tone.

Evenimentul este deja la cea de a treia ediție. Cum an de an numărul participanților dar și al spectatorilor este în creștere, organizatorii se gândesc ca din 2023 să invite și concurenți de peste hotare.

Total
0
Shares
Total
0
Share