Paradă unică în nordul Moldovei

Paradă unică în nordul Moldovei

Cei mai pasionaţi crescători de cai şi câini şi-au dat întâlnire în nordul Moldovei la o paradă unică în ţară, iar vizitatorii au putut admira superbele exemplare. Pe lângă concursul de frumuseţe, organizatorii au pregătit şi probe pentru cei mai puternici cai. Iar la final s-au acordat şi premii.

Ciobăneştii de Bucovina au deschis parada şi au furat toate aplauzele. Rasa, una dintre puţinele autohtone, are numeroşi admiratori în întreaga lume.

În zonă, creşterea uriaşelor exemplare a devenit o tradiţie. Loredana are doar 14 ani şi nu a fost an în care să lipsească de la eveniment. Ea vine în special pentru a admira numeroşii cai pe care proprietarii îi prezintă publicului larg.

Principala atracţie a fost concursul de tracţiune. Buşteanul folosit pentru a testa forţa bidiviilor a cântărit nu mai puţin de două tone.

Evenimentul este deja la cea de a treia ediţie. Cum an de an numărul participanţilor dar şi al spectatorilor este în creştere, organizatorii se gândesc ca din 2023 să invite şi concurenţi de peste hotare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt