Paradă pe două roţi

Paradă pe două roţi

Pe lângă celebrele parade de 1 decembrie, pentru românii pe care ziua naţională i-a prins în aeroport, sau cu treabă prin marile oraşe, s-au organizat şi flash mob-uri inedite. La Bucureşti, poliţiştii şi militarii au defilat şi pe motociclete, iar la Timişoara, o asociaţie le-a adus un omagiu ostaşilor morţi pe frontul de luptă.

Chiar dacă erau pe picior de plecare, cei care s-au aflat la prima oră în aeroportul Otopeni au simţi din plin emoţia zilei naţionale. S-au bucurat de un concert live, susţinut de Fanfara Jandarmeriei Române. A fost interpretat Imnul Naţional, dar pasagerii s-au bucurat să asculte şi melodii folclorice.

Cluburile moto din Bucureşti s-au reunit pentru o defilare inedită. Pentru că vremea frumoasă le-a permis, au străbătut Capitala pe două roţi.

La Timisoara, Asociatia Eugeniu de Savoya a vrut sa aduca un omagiu ostasilor romani cazuti in primul razboi mondial. Imbracati in uniforme de la inceputul secolului, voluntarii au aprins 103 candele, cate una pentru fiecare an care a trecut la Marea Unire

Au fost însă putini timisoreni care au venit sa vada trupele imbracate in uniformele din primul razboi mondial.

Uniformele purtate de voluntari, sunt identice cu cele pe care ofiţerii căzuţi în război le-au purtat la acea vreme.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt