Parada de susţinere a comunităţii LGBT în Polonia

Parada de susţinere a comunităţii LGBT în Polonia

Un om a murit iar altul este în stare gravă după ce un camion a intrat în plin în participanţii la parada LGBT din Florida. Şoferul a fost reţinut de poliţişti şi încă nu se ştie ce anume la determinat să recurgă la acest gest.
Mii de oameni au ieşit pe străzi şi în capitala Poloniei pentru a susţine drepturile comunităţii LGBT iar Marea Britanie a introdus de săptămâna aceasta o nouă lege, prin care şi persoanele gay sau bisexuale pot dona de acum înainte sânge, sub anumite condiţii însă.

Un eveniment care avea să aducă bucurie participanţilor s-a sfârşit tragic după ce şoferul unui camion a intrat în plin în mulţimea care se pregătea să participe la un marş de susţinere a comunităţii LGBT.

Şoferul care a produs accidentul a fost reţinut iar autorităţile investighează acum cazul. Până în acest moment motivele atacului nu sunt clare. Un astfel de marş a avut loc şi la Varşovia, capitala Poloniei.

Mii de oameni au ieşit în străzi pentru a susţine drepturile comunităţii LGBT şi pentru a pune capăt discriminărilor prin care aceştia trec zi de zi.

Deşi se pare că mai e cale lungă până la o acceptare deplină a egalităţii şi a drepturilor comunităţii LGBT de către oameni, se fac deja paşi importanţi în sensul acesta. Marea Britanie a aprobat o nouă lege prin care, de acum
înainte, membrii acestei comunităţi vor putea dona sânge după zeci de ani în care acest lucru a fost practic imposibil. Această decizie a fost luată deoarece în Marea Britanie, din cauza luptei cu pandemia şi cu noua variantă Delta, există nevoie urgentă de donatori de sânge.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt