Papa Francisc: Dopajul în sport nu este doar o înşelătorie, ci şi o scurtătură care anulează demnitatea

Papa Francisc: Dopajul în sport nu este doar o înşelătorie, ci şi o scurtătură care anulează demnitatea
Pope Francis attends a meeting with Bishops at the Apostolic Nunciature in Tokyo on November 23, 2019. - Pope Francis arrived in Japan on November 23 for a visit that will take him to Nagasaki and Hiroshima to warn of the dangers of nuclear weapons and pray for peace. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)

Papa Francisc s-a referit la problema dopajului în sport, în cursul unui interviu difuzat sâmbătă de cotidianul italian Gazzetta dello Sport, în care i-a adus şi un omagiu celebrului său compatriot Diego Armando Maradona, legenda fotbalului argentinian, care a încetat din viaţă pe 25 decembrie, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac.

"L-am întâlnit pe Diego Maradona cu ocazia unui Meci pentru Pace, în 2014. Îmi amintesc cu plăcere de tot ceea de Diego a făcut pentru Scholas Occurrentes, fundaţia care se ocupă de cei nevoiaşi în lumea întreagă. Pe teren a fost un poet, un mare campion care a adus bucurie pentru milioane de persoane, în Argentina şi la Napoli. Era însă şi un om foarte fragil", a spus Suveranul Pontif.

Conducătorul bisericii catolice a subliniat, cu această ocazie, că "dopajul în sport nu este doar o înşelătorie, ci este şi o scurtătură care anulează demnitatea".

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt