Pâmantul nimănui, serele oamenilor

Pâmantul nimănui, serele oamenilor

Un teren din Sectorul 1 a devenit mărul discordiei între cei din zonă şi autorităţile locale. Acolo, de peste 30 de ani, locatarii din zonă şi-au amenajat grădini, pomi fructiferi sau spaţii de recreere. Acum, toate trebuie demolate! Aşa sună somaţia primită de la Poliţia Locală!

În Sectorul 1 din Bucureşti, strada Marginei se învecinează cu o şină de cale ferată. Pe terenul cândva viran oamenii şi-au amenajat diverse. Deşi aceste amenajări sunt făcute de aproape 3 decenii, autorităţile din Sectorul 1 au început să îi someze pe locuitorii zonei abia acum să elibereze terenul respectiv.

Locuitorii admit că nu deţin acte asupra terenului respectiv, despre care spun că au o înţelegere mutuală cu o fostă administraţie. Autorităţile spun că nu fac altceva decât să elibereze propriul teren de construcţiile ilegale.

Acolo este domeniul public al Municipiului Bucureşti, cadastrat ca atare, care este ocupat abuziv în acest moment. Dacă ei susţin că sunt proprietari, să aducă actele la Poliţia Locală”, susţine Primăria Sectorului 1 într-un comunicat de presă.

Oamenii nu au încredere în Primărie şi spun că acea bucată de teren va deveni un focar de infecţie. În plus, susţin că sunt deschişi la negocieri cu Primăria.

Oamenii spun că terenul ar aparţine CFR-ului. Am încercat să obţinem un punct de vedere de la CFR, dar încă nu am primit un răspuns. Primăria Sectorului 1 pretinde însă că au drept de administrare începând cu anul 2021.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt