Pâmantul nimănui, serele oamenilor - Prima News

Pâmantul nimănui, serele oamenilor

Un teren din Sectorul 1 a devenit mărul discordiei între cei din zonă și autoritățile locale. Acolo, de peste 30 de ani, locatarii din zonă și-au amenajat grădini, pomi fructiferi sau spații de recreere. Acum, toate trebuie demolate! Așa sună somația primită de la Poliția Locală!

În Sectorul 1 din București, strada Marginei se învecinează cu o șină de cale ferată. Pe terenul cândva viran oamenii și-au amenajat diverse. Deși aceste amenajări sunt făcute de aproape 3 decenii, autoritățile din Sectorul 1 au început să îi someze pe locuitorii zonei abia acum să elibereze terenul respectiv.

Locuitorii admit că nu dețin acte asupra terenului respectiv, despre care spun că au o înțelegere mutuală cu o fostă administrație. Autoritățile spun că nu fac altceva decât să elibereze propriul teren de construcțiile ilegale.

Acolo este domeniul public al Municipiului București, cadastrat ca atare, care este ocupat abuziv în acest moment. Dacă ei susțin că sunt proprietari, să aducă actele la Poliția Locală”, susține Primăria Sectorului 1 într-un comunicat de presă.

Oamenii nu au încredere în Primărie și spun că acea bucată de teren va deveni un focar de infecție. În plus, susțin că sunt deschiși la negocieri cu Primăria.

Oamenii spun că terenul ar aparține CFR-ului. Am încercat să obținem un punct de vedere de la CFR, dar încă nu am primit un răspuns. Primăria Sectorului 1 pretinde însă că au drept de administrare începând cu anul 2021.Total
0
Shares
Total
0
Share