Pakistan: Cinci membri ai forţelor pakistaneze ucişi de tiruri venite din Afganistan

Pakistan: Cinci membri ai forţelor pakistaneze ucişi de tiruri venite din Afganistan

Cel puţin cinci membri ai forţelor pakistaneze au fost ucişi de tiruri venite din Afganistan, a anunţat duminică armata pakistaneză. Atacul a fost revendicat de talibani pakistanezi, transmit AFP, Reuters şi dpa.

Atacul s-a produs în districtul Kurram din provincia nord-vestică Khyber Pakhtunkhwa, învecinată cu Afganistanul.

Mişcarea rebelă Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP), care a revendicat atacul, şi-a intensificat acţiunile de la revenirea la putere a talibanilor la Kabul, vara trecută. Peste 20 de militari pakistanezi au fost ucişi în ultimele săptămâni în acţiuni similare. În noiembrie, guvernul premierului pakistanez Imran Khan a încheiat un armistiţiu cu TTP, care nu a durat decât o lună, rebelii acuzând guvernul că a încălcat termenii acordului.

Talibanii sunt grupări distincte în cele două ţări vecine, dar împărtăşesc aceeaşi ideologie şi se crede că talibanii pakistanezi operează din ascunzători din Afganistan.

Sâmbătă, armata pakistaneză a anunţat sfârşitul a patru zile de lupte împotriva grupării separatiste Armata de eliberare a Balucistanului, cu un bilanţ final al victimelor de 9 soldaţi şi 20 de rebeli ucişi. Separatiştii duc de mai mulţi ani o insurecţie armată în această provincie din sud-vestul Pakistanului, învecinată la rândul ei cu Iran şi Afganistan.

Sursa: Agerpres

Afla mai multe despreafganistanmortipakistantiruri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt