Pădure curată, viaţă mai sănătoasă

Pădure curată, viaţă mai sănătoasă

Natura este viaţă, pădurile sunt sursă de oxigen şi chiar dacă ştim asta cu toţii, mulţi aleg să nu le pese. În Pădurea Băneasa din Capitală, sute de adulţi şi copii s-au mobilizat şi au strâns saci întregi de deşeuri abandonate de ani de zile. Refresh Pădurea Băneasa este al doilea eveniment de acest tip organizat de Asociaţia Pastel. Anul trecut au fost strânse tone de deşeuri din Rezervaţia Naturală Văcăreşti.

Pădurea Băneasa a devenit un furnicar încă de la primele ore ale dimineţii. Adulţi şi copii, înarmaţi cu saci, mănuşi şi fel de fel de ustensile utile pentru adunarea deşeurilor au pornit la pas pe poteci. Peste tot au găsit gunoaie împrăştiate de turiştii nepăsători.

Cei mici deja înţeleg problemele de mediu şi sunt fericiţi că pot pune umărul la treabă. Astfel devin personaje importante în protejarea naturii. Pe lângă cei mici şi adulţii au fost conştiincioşi. Au adunat gunoaie vechi de zeci de ani abandonate prin pădure.

Multe deşeuri ajung din păcate în pământ de unde cu greu mai pot fi recuperate pentru reciclare. Reprezentanţii asociaţiei Pastel sunt optimişti şi observă că din ce în ce mai mulţi oameni devin voluntari în astfel de activităţi.

Mulţi din cei prezenţi au participat pentru prima oară la o astfel de acţiune. Cu toţii au promis că vor reveni ori de câte ori vor avea ocazia.

foto: asociatiapastel.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt