Oţet contrafăcut, vândut în cele mai mari magazine

Oţet contrafăcut, vândut în cele mai mari magazine

Mare atenţie la oţet şi pâine! Peste 11 mii de litri de oţet contrafăcut au fost retraşi din mai multe hipermarketuri din ţară, după un control al Protecţiei Consumatorului. Una scria pe eticheta, alta era în sticle! În acelaşi timp, inspectorii au descoperit şi 40 de mii de pâini care conţineau o substanţă cancerigenă. Grav e că 10 mii dintre ele au fost deja vândute. Magazinele au făcut apel la clienţi să le aducă înapoi sau să le distrugă.

Este alertă alimentară în România. 11.500 de litri de oţet au fost retraşi din magazine, după ce inspectorii ANPC au descoperit că oţetul era contrafăcut şi conţinea acid acetic diluat şi conservanţi. Iar problemele apar chiar în perioada în care gospodinele folosesc mult oteţ, la murături.

Toate firmele implicate au fost obligate să oprească producţia de oţet. Au voie să o reia doar în momentul în care vor prezenţa dovezi clare că produsele sunt sigure pentru consum.

Probleme extreme de grave au fost descoperit şi la 14 loturi de pâine. Două sortimente, contaminate cu un pesticid periculos, au fost vândute într-un lanţ de hipermarketuri.

Deşi pe români îi sperie astfel de veşti, unii s-au obişnuit cu faptul că la raft se vând deseori produse care ne pun
sănătatea în pericol.

Firmele care au produs oţetul contrafăcut au fost amendate cu 20 de mii de lei, iar ancheta care vizează pâinea
contaminată este încă în desfăşurare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt