Organizaţia umanitară Medici fără frontiere, 50 de ani de la înfiinţare

Organizaţia umanitară Medici fără frontiere, 50 de ani de la înfiinţare

Medici fără Frontiere (Médecins Sans Frontieres) este o organizaţie medicală umanitară internaţională, creată la 21 decembrie 1971 la Paris de către un grup medici şi jurnalişti francezi, potrivit https://www.msf.fr. Timp de cincizeci de ani, Médecins Sans Frontičres acordă asistenţă medicală populaţiilor a căror viaţă sau sănătate sunt ameninţate, în Franţa sau în străinătate: în special în caz de conflicte armate, dar şi de epidemii, pandemii, dezastre naturale sau chiar excluderea de la îngrijire.

Medicina într-un context precar se află în centrul activităţii Médecins Sans Frontieres, care poate oferi o gamă largă de îngrijiri: consultaţii, internări, intervenţii chirurgicale, îngrijiri psihologice, îngrijiri medico-nutriţionale etc. MSF poate oferi, de asemenea, asistenţă materială şi de sănătate pentru a îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale persoanelor afectate de o criză.

Echipele MSF reunesc profesionişti din domeniul sănătăţii, logisticii şi administraţiei de zeci de naţionalităţi diferite, expatriaţi sau angajaţi local. După o evaluare a nevoilor populaţiilor, acestea acordă asistenţă în conformitate cu etica medicală şi principiile acţiunii umanitare. Imparţialitatea este fundamentul misiunii Médecins Sans Frontieres. Îşi distribuie ajutorul fără discriminare, acordând prioritate persoanelor aflate cel mai imediat în pericol.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt