Ore întregi în frig pentru ulei şi zahăr

Ore întregi în frig pentru ulei şi zahăr

Coşmar la Timişoara pentru sute de persoane cu handicap. Oamenii au stat ore întregi în picioare, în frig, ca să primească ajutoarele din partea Uniunii Europene. Când au aflat că alimentele vor fi distribuite doar în limita stocului disponibil, s-au înghesuit la coadă cu ore bune înainte ca ghiseele să se deschidă.

Asta spun sute de oameni cu dizabilitaţi, care au fost nevoiţi să aştepte ore întregi pentru a primi cutiile cu ajutoare alimentare. Deşi programul de distribuire începea la ora 7, primii s-au aşezat la rând încă de la ora 5. Coada măsura, la un moment dat, peste 600 de persoane.

Autorităţile locale au demarat etapa a doua de distribuire a ajutoarelor de la Uniunea Europeana. În urmă cu o lună asemenea pachete au fost date persoanelor cu venit minim garantat, după care s-a trecut la cele cu handicap grav şi accentuat.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că în depozite mai au aproape 2000 de pachete, asta după ce au reuşit să aducă din alte judeţe unde au ramas nedistribuite. În total, peste 1000 de timişoreni cu dizabilităţi au primit pachete cu 25 de kg de alimente de bază. Termenul limită pentru distribuire este 13 februarie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt