Orb în acte, şofer în realitate

Orb în acte, şofer în realitate

DGASPC Vaslui are 53 de angajaţi care au certificate ce le atestă un handicap. Un model de incluziune socială. Doar că jurnaliştii locali suspectează că multe documente sunt false iar posesorii se bucură ilegal de privilegiile acestei categorii sociale greu încercate. Deşi nevăzător, în acte, unul dintre beneficiari a fost reclamat, de vecini, că parchează neregulamentar. Bărbatul este chiar tatăl şefei Serviciului de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Dizabilităţi din judeţ.

Din 2017, bărbatul este, potrivit documentelor oficiale, nevăzător. Handicapul îi dădea dreptul să încaseze lunar 1.800 de lei şi era scutit şi de plata taxelor şi impozitelor. Că lucrurile nu stau tocmai ca-n acte, se vede cu ochiul liber. Au aflat de asta şi autorităţile abia atunci când mai mulţi vecini au reclamat că orbul parchează neregulamentar.

Bărbatul este tatăl şefei Serviciului care se ocupă cu persoanele cu handicap în Vaslui. Imediat ce situaţia lui a devenit publică, individul şi-a regăsit vederea pierdută. Şi a renunţat brus la certificatul de handicap.

La DGASPC Vaslui lucrează 53 de angajaţi care au certificate de handicap.

Conform legislaţiei, persoanele care deţin un certificat de handicap sunt scutite de plata taxelor şi imozitelor, dar şi de plata rovinietei. Începând din acest an cei cu handicap grav pot beneficia inclusiv de decontarea carburantului.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt