Oraşul militar NATO de la Mihail Kogălniceanu. „Oamenii şi-au dorit să vină americanii”

Oraşul militar NATO de la Mihail Kogălniceanu. „Oamenii şi-au dorit să vină americanii”

Aproximativ 10.000 de soldaţi şi angajaţi civili vor putea fi găzduiţi concomitent în acest oraş militar ce se va construi în judeţul Constanţa, pe o suprafaţă de 2.200 de hectare.

Ministerul Apărării Naţionale a demarat un proiect de dezvoltare a bazei aeriene de la Mihail Kogălniceanu (judeţul Constanţa), astfel încât aici să poată activa circa 10.000 de soldaţi şi personal civil NATO. Va fi un adevărat oraş militar care va aduce beneficii comunităţilor locale din zonă. Conform Ministerului Apărării, proiectul se va derula în următorii 20 de ani.

În primii cinci ani se vor realiza „lucrări pentru a asigura utilităţile necesare obiectivului de investiţii (branşamente, racorduri, reţele exterioare, devieri ale reţelelor de energie electrică şi gaze naturale etc), amenajarea terenului, realizarea unei piste de decolare-aterizare şi amenajarea zonelor de mişcare aeroportuară”.

De asemenea, proiectul imobiliar mai cuprinde facilităţi administrative şi sociale, zone de tranzit şi depozitare, zone pentru mentenanţa aeronavelor, un parc pentru tehnica militară, împrejmuire şi puncte de control pentru acces, drum perimetral de incintă şi drumuri interioare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt