Optimismul omoară Covidul

Optimismul omoară Covidul

Încrederea în medici şi credinţa în Dumnezeu rămân ultimele speranţe pentru mulţi dintre cei care se lupta cu nemilosul virus. Este şi povestea unei femei în vârstă de 83 de ani din Timişoara care a reuşit să învingă boala desi suferea de boli cronice. I-a avut alături pe medicii care au îngrijit-o ca pe propria bunică. Însă arma secretă care a ajutat-o a fost optimismul.

Povestea Elenei a început la finalul lunii septembrie. Nepoata ei a fost prima din familie care s-a infectat cu noul coronavirus. După două zile, şi fata ei, în vârstă de 65 de ani, a căzut la pat. Singurele care au scăpat neatinse de boală au fost strănepoatele Elenei, de 6 şi respectiv 10 ani.

Din acel moment a început drama familiei. Mai ales că femeia în vârstă de 83 de ani se luptă de ani buni şi cu alte boli. Afecţiuni cardiovasculare, astm, Alzheimer şi Parkionson. Puţini au fost cei care îi mai dădeau vreo şansă de supravieţuire. Chiar şi medicii care au consultat-o prima dată au fost rezervaţi. Femeia s-a dovedit a fi , însă, o luptătoare!

Alături de ea a fost în permanenţă fiica ei în vârstă de 63 de ani, infectată şi ea cu noul coronavirus.

Cele două, dar şi nepoata în vârstă de 40 de ani au fost duse cu ambulanţa la Spitalul Victor Babeş. Au împărţit acelaşi salon timp de două săptâni.

Din fericire, tratamentul administrat la timp a avut efectul scontat. Eforturile medicilor,dar şi dorinţa nemaipomenită de a trăi au salvat-o. După două săptămâni de luptă cu boala, Elena şi fiica ei, ieşeau pe poarta spitalului Victor Babeş din Timişoara.

De la începutul pandemiei, în România, au murit din cauza infecţiei cu SARS COV2 aproape 10 mii de oameni. Rata mortalităţii în rândul persoanelor de peste 80 de ani care au contractat virusul este însă uriaşă. 14,8% dintre octogenarii bolnavi de COVID au fost răpuşi de noul coronavirus.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt