Optimismul omoară Covidul - Prima News

Optimismul omoară Covidul

Încrederea în medici şi credinţa în Dumnezeu rămân ultimele speranţe pentru mulţi dintre cei care se lupta cu nemilosul virus. Este şi povestea unei femei în vârstă de 83 de ani din Timişoara care a reușit să învingă boala desi suferea de boli cronice. I-a avut alături pe medicii care au îngrijit-o ca pe propria bunică. Însă arma secretă care a ajutat-o a fost optimismul.

Povestea Elenei a început la finalul lunii septembrie. Nepoata ei a fost prima din familie care s-a infectat cu noul coronavirus. După două zile, și fata ei, în vârstă de 65 de ani, a căzut la pat. Singurele care au scăpat neatinse de boală au fost strănepoatele Elenei, de 6 și respectiv 10 ani.

Din acel moment a început drama familiei. Mai ales că femeia în vârstă de 83 de ani se luptă de ani buni și cu alte boli. Afecțiuni cardiovasculare, astm, Alzheimer și Parkionson. Puțini au fost cei care îi mai dădeau vreo șansă de supraviețuire. Chiar și medicii care au consultat-o prima dată au fost rezervați. Femeia s-a dovedit a fi , însă, o luptătoare!

Alături de ea a fost în permanență fiica ei în vârstă de 63 de ani, infectată și ea cu noul coronavirus.

Cele două, dar și nepoata în vârstă de 40 de ani au fost duse cu ambulanța la Spitalul Victor Babeș. Au împărțit același salon timp de două săptâni.

Din fericire, tratamentul administrat la timp a avut efectul scontat. Eforturile medicilor,dar și dorința nemaipomenită de a trăi au salvat-o. După două săptămâni de luptă cu boala, Elena și fiica ei, ieșeau pe poarta spitalului Victor Babeș din Timișoara.

De la începutul pandemiei, în România, au murit din cauza infecției cu SARS COV2 aproape 10 mii de oameni. Rata mortalității în rândul persoanelor de peste 80 de ani care au contractat virusul este însă uriașă. 14,8% dintre octogenarii bolnavi de COVID au fost răpuși de noul coronavirus.Total
0
Shares
Total
0
Share