Opera Naţională Română prezintă spectacole pilot pentru publicul vaccinat

Opera Naţională Română prezintă spectacole pilot pentru publicul vaccinat

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca îşi redeschide porţile pe 15 mai, în cadrul programului pilot destinat publicului vaccinat anti-COVID-19.

"Opera Naţională Română din Cluj-Napoca îşi redeschide cu entuziasm porţile sâmbătă, 15 mai 2021, în cadrul programului-pilot iniţiat de Guvernul României prin Ministerul Culturii şi Ministerul Sănătăţii, pentru relansarea activităţii sectorului cultural-artistic în condiţii cât mai relaxate. Proiectul se bucură de sprijinul necondiţionat al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Proiectul-pilot permite strict accesul spectatorilor vaccinaţi cu schema completă contra virusului COVID-19 şi de la al căror rapel a trecut o perioadă de cel puţin 10 zile", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de organizatori.

Potrivit sursei citate, cortina se ridică cu o operă în concert, prezentată în premieră, "Faust" de Charles Gounod, cu o distribuţie de talie internaţională ce îi titrează ca invitaţi speciali pe tenorul Ştefan Pop, basul Szabo Balint şi pe baritonul George Petean.

"La un an de la închiderea sălii de spectacole, suspendarea evenimentelor oferite cu sala plină şi prezentarea a peste o sută de transmisiuni online, artiştii teatrului liric clujean îşi reiau activitatea în aplauzele publicului datorită acestui prim test al programului-pilot iniţiat de Guvernul României prin Ministerul Culturii şi Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, program ce include Opera Naţională Română din Cluj-Napoca printre instituţiile alese să ofere spectacole pentru publicul imunizat - alături de Opera Naţională Bucureşti şi Teatrul Naţional Bucureşti. Acest program-pilot are scopul reluării spectacolelor în săli, în condiţii cât mai relaxate, fiind aprobat în şedinţa de Guvern din data de 10 mai 2021, în cadrul Hotărârii privind prelungirea stării de alertă care asigură cadrul legal pentru desfăşurarea evenimentelor test/pilot din domeniul cultural", se mai arată în comunicat.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt