Omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul Fermei Băneasa iar Paul de România la 3 ani şi patru luni. Decizia este definitivă, ceea ce însemnă că vor fi încarceraţi

Omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul Fermei Băneasa iar Paul de România la 3 ani şi patru luni. Decizia este definitivă, ceea ce însemnă că vor fi încarceraţi

Condamnare definitivă în cazul retrocedării ilegale a Fermei Regale Băneasa şi a Pădurii Snagov. Judecătorii au pronunţat sentinţa finală în dosarul cu un prejudiciu de peste 140 de milioane de euro. Poliţia a mers la adresele condamnaţilor pentru a pune în aplicare mandatele de executare a pedepsei.

Omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul Fermei Băneasa iar Paul de România la 3 ani şi patru luni. Decizia este definitivă, ceea ce însemnă că vor fi încarceraţi.

Paul al României nu a fost găsit acasă, iar poliţiştii au plecat. Soţia sa, Lia, nu a dat declaraţii presei. Surse judiciare au declarat pentru G4Media că Paul al României ar fi în Portugalia, conform declaraţiilor soţiei acestuia în faţa autorităţilor. El a fost dat în urmărire.

Înalta Curte de Casaţie a dat joi verdictul final în dosarul retrocedarii ilegale a zeci de hectare de la “Ferma Băneasa”, în care au fost judecaţi mai multi oameni de afaceri români si străini. Remus Truică a fost condamnat la 7 ani de închisoare, iar Prinţul Paul, la 3 ani şi patru luni.

Jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Prejudiciul a fost stabilit la 145 de milioane de euro.

Potrivit procurorilor, afacerea ilegală a constat în revendicarea fostei ferme regale Băneasa de către Prinţul Paul al României, cu sprijinul celorlalţi inculpaţi. Prinţul pretindea că ar fi aparţinut familiei regale al cărei moştenitor a încercat să devină. El nu a fost recunoscut însă ca descendent al Regelui Carol al II-lea, iar ancheta a stabilit că ferma Băneasa nu a aparţinut niciodată familiei regale, ci a fost doar dată în folosinţă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt