Olimpicul din Diaspora

Olimpicul din Diaspora

Generaţia de copii români născuţi în Diaspora. Sunt sute de mii în toate ţările Uniunii Europene. Iar descoperirea lor aduce poveşti uimitoare, care ne fac mândri şi încrezători în viitor. Dan Vancea este unul dintre ei. Părinţii lui s-au mutat în Spania acum mai bine de 20 de ani. Dan câştigă medalie după medalie la olimpiadele de Matematică, Informatică şi Fizică din Regatul Iberic. Atât spaniolii, cât şi românii, îl laudă şi îl privesc ca o mândrie pentru ambele comunităţi.

Dan are 16 ani şi o viaţă cât se poate de normală pentru un adolescent de vârsta lui. Iese cu prietenii, face sport de câte ori are ocazia şi are hobby-uri.O mare parte din timpul liber o alocă unei pasiuni mai rar întâlnite printre cei din generaţia lui. n Almassora, oraşul unde locuieşte Dan, trăiesc aproape 3.000 de români. De câte ori câştigă câte o medalie succesul lui devine motiv de mândrie.

Însă, fără îndoială, cea mai mare mândrie o simt oamenii cei mai apropiaţi şi implicaţi în drumul spre excelenţă a lui Dan. Profesorii şi părinţii. Părinţii lui sunt din satul Secui, de lângă Craiova. Au venit în Spania la începutul anilor 2000. Tatăl lucrează în construcţii iar mama are propriul restaurant în oraş.

În Spania sunt peste 100.000 de copii din părinţi români care au trecut ca loc de naştere Regatul Iberic.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt