Octavian Berceanu: Incendiul de la Ploieşti ar putea aduce „daune substanţiale de mediu”. Au ars peste 500 de tone de deşeuri

Octavian Berceanu: Incendiul de la Ploieşti ar putea aduce „daune substanţiale de mediu”. Au ars peste 500 de tone de deşeuri
Digi24

Peste 500 de tone de deşeuri periculoase şi nepericuloase se aflau în incineratorul de deşeuri cuprins de un incendiu de amploare lângă Ploieşti, spune şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu. El adaugă că firma urma să fie racordată la utilităţi, pentru a-şi putea relua activitatea care fusese sistată în urma mai multor abateri. Incendiul ar putea aduce daune substanţiale de mediu, a mai spus Berceanu.

„500 şi ceva de tone, 550, sunt deşeuri periculoase şi nepericuloase - sau au fost şi au ars”, a spus el, răspnzând la o întrebare a jurnaliştilor.

Berceanu spune că erau deşeuri de vopseluri, tonere, uleiuri şi deşeuri din zona spitalicească şi că, în cadrul anchetei care a fost deschisă în acest caz, urmează să se stabilească traseul deşeurilor şi, implicit, impactul concret asupra mediului al acestui incendiu.

„Acest incendiu ar putea aduce daune substanţiale de mediu, avem staţii care monitorizează. Vrem să începem o anchetă să vedem ce deşeuri au ars în interior. Au fost deşeuri periculoase şi nepericuloase. Când spun periculoase mă refer la vopseluri, tonere, uleiuri. Nepericuloase - diferite deşeuri din zona spitalicească, medicamente expirate, lucruri pe care ei le folosesc şi au expirat în zona spitalicească şi în zona de medicamente şi alte deşeuri. Incineratorul încă arde şi toată structura e aproape de colaps”, a spus Berceanu.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt