Obiceiurile proaste ale românilor care sfârşesc prin a le face viaţa un coşmar. Medic: „În România, avem un super-spirit mioritic”

Obiceiurile proaste ale românilor care sfârşesc prin a le face viaţa un coşmar. Medic: „În România, avem un super-spirit mioritic”

Hipertensiune, diabet, colesterol crescut, infarct, accident vascular cerebral sunt câteva dintre cele mai frecvente diagnostice la vârsta a treia, dar multe dintre ele pot fi evitate. Cum? Prin prevenţie, prin schimbări în stilul de viaţă. Practic, ce facem în tinereţe ne va ajuta să avem o bătrâneţe frumoasă, fără operaţii, dureri, invalidităţi şi un pumn de medicamente luate zilnic.

Clara Alexandrescu este medic primar cardiolog atât în România, cât şi în Monaco. Ea spune că românii ar trebui să fie mai atenţi la ceea ce fac între 30 şi 50 de ani, ca să nu ajungă la 70 de ani să-şi pună stenturi sau să facă infarct sau să ajungă cu fenomene de insuficienţă cardiacă.

„În România, nu doar că sistemul sanitar nu ne împinge să facem prevenţie, dar avem şi un super-spirit mioritic: Mai bine să nu ştiu! De ce să ştiu eu că am o placă de aterom pe carotide? Păi, mai bine nu mă duc, că ea nu mă supără! Când o să mă supere, e deja prea târziu: ori am făcut accident vascular, ori fac obstrucţie de carotidă şi încep să cad jos”, avertizează medicul.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt