Obezitatea a atins niveluri „epidemice” în Europa și provoacă decesul a peste 1 milion de oameni anual - Prima News

Obezitatea a atins niveluri „epidemice” în Europa și provoacă decesul a peste 1 milion de oameni anual

Biroul regional european al OSM a publicat marți un raport privind obezitatea în Europa. Reprezentanții OSM au avertizat că problema obezității a atins „proporții epidemice” și provoacă anual decesul a peste 1,2 milioane de europeni.

Potrivit raportului, cazurile de obezitate cresc în ritm alarmant: 59% dintre adulți și aproape o treime dintre copii sunt supraponderali sau obezi. De asemenea, datele preliminare arată că pandemia a crescut riscul de apariție a obezității în rândul copiilor și a adolescenților, scrie Digi 24. 

OSM Europa a subliniat și rolul negativ pe care aplicațiile serviciilor de curierat îl joacă în problema obezității, întrucât încurajează o viață sedentară. Aceasta în condițiile în care pandemia și restricțiile de circulație au dus la o utilizare mai frecventă a acestor aplicații.

OMS recomandă implementarea de măsuri prin care restaurantele care sunt obligate să prezinte informații nutriționale să facă acest lucru și pe aplicațiile online. De asemenea, se recomandă ca serviciile care livrează mâncare să fie clasificate drept afaceri din domeniul alimentar, astfel încât să poată fi trase la răspundere într-un mod similar.

Total
0
Shares
Total
0
Share