Obezitatea a atins niveluri „epidemice” în Europa şi provoacă decesul a peste 1 milion de oameni anual

Obezitatea a atins niveluri „epidemice” în Europa şi provoacă decesul a peste 1 milion de oameni anual

Biroul regional european al OSM a publicat marţi un raport privind obezitatea în Europa. Reprezentanţii OSM au avertizat că problema obezităţii a atins „proporţii epidemice” şi provoacă anual decesul a peste 1,2 milioane de europeni.

Potrivit raportului, cazurile de obezitate cresc în ritm alarmant: 59% dintre adulţi şi aproape o treime dintre copii sunt supraponderali sau obezi. De asemenea, datele preliminare arată că pandemia a crescut riscul de apariţie a obezităţii în rândul copiilor şi a adolescenţilor, scrie Digi 24.

OSM Europa a subliniat şi rolul negativ pe care aplicaţiile serviciilor de curierat îl joacă în problema obezităţii, întrucât încurajează o viaţă sedentară. Aceasta în condiţiile în care pandemia şi restricţiile de circulaţie au dus la o utilizare mai frecventă a acestor aplicaţii.

OMS recomandă implementarea de măsuri prin care restaurantele care sunt obligate să prezinte informaţii nutriţionale să facă acest lucru şi pe aplicaţiile online. De asemenea, se recomandă ca serviciile care livrează mâncare să fie clasificate drept afaceri din domeniul alimentar, astfel încât să poată fi trase la răspundere într-un mod similar.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt