O ţară de asistaţi social

O ţară de asistaţi social

Românii au ajuns să fie dependenţi de ajutorul primit din partea Guvernului. Fie că vorbim despre voucherele pentru vacanţă, vouchere pentru utilităţi, fie că vorbim despre cardurile pentru alimente, milioane de români depind de stat pentru a supravieţui contextului economic actual. Fapt care nu este bun în totalitate, pentru că, spun sociologii, ar putea influenţa deciziile beneficiarilor la alegeri.

2,4 milioane de gospodării au primit ajutor de încălzire în valoare de 700 lei fiecare. A doua tranşă, de aceeaşi valoare, va fi plătită în septembrie. Toate acestea doar pentru cei cu venituri lunare sub 1500 de lei. Pentru mâncare, peste două milioane de oameni vor primi anul acesta vouchere în valoare de 250 lei la fiecare două luni.

Sunt bani care vor face diferenţa la anul. Românii vulnerabili riscă să ajungă să depindă psihologic de aceste ajutoare. Ele vor fi primite pe parcursul anului 2023, dar este posibil să le vedem şi în anul electoral 2024.

Românii vulnerabili riscă să ajungă să depindă psihologic de aceste ajutoare. Ele vor fi primite pe parcursul anului 2023, dar este posibil să le vedem şi în anul electoral 2024.

O bună parte dintre români nu sunt convinşi de sustenabilitatea acestui sistem de ajutoare sociale pe termen lung. Unii spun că bătrânii ar trebui să le primească în continuare.

În prezent, în Parlament se află în dezbatere o lege care ar putea acorda vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 lei tuturor angajaţilor din România, inclusiv celor de la privat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt