O șansă pentru cei care au nevoie de transplant - Prima News

O șansă pentru cei care au nevoie de transplant

Încet, dar sigur, lucrurile au început să se schimbe în sistemul medical de stat. Pacienții au tot mai mult acces la servicii medicale în spitalele de stat, asemănătoare celor din mediul privat. Un bun exemplu este ceea ce se întâmplă la Spitalul CI Parhon din Iași. Aici a fost inaugurat deja un bloc operator modernizat cu 11 milioane de lei. Veștile bune nu se termină aici. Secția de ATI intră și ea în renovare, iar pacienții care au nevoie de transplant renal vor avea parte curând de condiții ultramoderne.

Noul Bloc operator al spitalului C I Parhon din Iași are acum patru săli de operație complet noi care sunt dotate cu o instalație de climatizare modernă, dar și spații de pregătire a instrumentarului medical.

Medicii care lucrează aici spun că dotările moderne ale noii secții îi va ajuta enorm să salveze viețile celor care au nevoie acută de transplant.

În fostul bloc operator ultimele investiții majore au fost făcute în anul 2005. Medicii spun că noul bloc operator va mișcora cu peste 30 la sută numărul pacienților de pe lista de așteptare.

Total
0
Shares
Total
0
Share