O reţea de certificate de vaccinare false vinde documente aparent eliberate de Spitalul “Grigore Alexandrescu”. Reacţia spitalului

O reţea de certificate de vaccinare false vinde documente aparent eliberate de Spitalul “Grigore Alexandrescu”. Reacţia spitalului

O anchetă Digi24 dezvăluie o reţea de falsificatori de certificate de vaccinare. Un jurnalist Digi24 a descoperit, în reţeaua rusească Telegram, un grup cu peste 600 de membri în care se face trafic cu documente care atestă în fals vaccinarea. Traficanţii ne-au dat documente care să treacă de filtrele autorităţilor, atât în ţară cât şi la frontiere. Certificatul, vândut cu 100 de euro, apare ca înregistrat într-un centru de vaccinare din Capitală, iar serul fictiv administrat este Johnson&Johnson. Poliţia a deschis dosar penal în urma investigaţiei realizată de Maria Moiş.

În grupul ”CERTIFICAT_COVID19” creat pe platforma rusească Telegram - considerată una dintre cele mai sigure aplicaţii de mesagerie din lume - sunt aproape 600 de membri.

Creatorii ei spun că fac la comandă certificate de vaccinare fără a te vaccina. Dacă vrei un astfel de document, eşti îndemnat să abordezi în privat userul E_Vaccin, un cont care nu este asociat unui nume real şi nici unui număr de telefon, informează Digi24.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt