O nouă tragedie aviatică în România. Detalii din anchetă

O nouă tragedie aviatică în România. Detalii din anchetă

Apar noi detalii în cazul accidentului aviatic din judeţul Suceava. Cel mai probabil, de vină pentru tragedie au fost condiţiile meteo nefavorabile. La bordul aparatului de zbor se aflau unul dintre cei mai cunoscuţi instructori de pilotaj din ţară şi fratele unui fost ministru al Educaţiei. Criminaliştii încearcă acum să refacă filmul ultimelor momente dinaintea prăbuşirii aeronavei.

Imaginile surprind unul dintre ultimele zboruri ale lui Bogdan Adomniţei, fratele fostului ministru al Educaţiei. Suceveanul de 42 de ani era arhitect şi era pasionat de aviaţie. Cumpărase avionul de mici dimensiuni în care şi-a găsit sfârşitul cu mai puţin de diouă săptămâni în urmă. Plătise pe el peste 200 de mii de euro. Zbura adesea în formaţie cu prietenul lui, Alexandru Şcheul.

Alături de el, în avionul care s-a prăbuşit, se afla instructorul de zbor, Marcel Ilieşei. Avea 58 de ani şi era unul dintre cei mai experimentaţi piloţi civili. Anchetatorii nu au reuşit să stabilească motivul prăbuşirii. Vremea în momentul tragediei nu ar fi fost una potrivită pentru zbor. Un cioban care se afla cu oile la păscut a fost cel care a găsit epava.

Autorităţile au deschis deja un dosar penal pentru ucidere din culpă. Este al treilea accident aviatic care are loc în România în ultimele trei săptămâni, după cele din Giurgiu şi Bistriţa-Năsăud. În total, cinci persoane şi-au pierdut viaţa.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt