O nouă plafonare a polițelor RCA - Prima News

O nouă plafonare a polițelor RCA

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară nu renunță la plafonarea prețului polițelor RCA și vine cu o nouă propunere. Tarifele să fie plafonate la nivelul din 28 februarie 2023. Adică la cel mai ridicat nivel de până acum, spun analiștii, care avertizează că această măsură va duce la prețuri și mai mari. Și service-urile sunt luate în vedere pentru o eventuală plafonare a reparațiilor.

Ministerul Finanțelor a lansat în dezabtere publică noul proiect de plafonare a tarifelor polițelor RCA. Așadar, pentru o perioadă de 6 luni, vor fi luate în considerare doar prețurile practicate la data de 28 februarie 2023. Proiectul păstrează propunerea ca pentru brokeri comisionul să fie limitat la maximum 8%.

Deși ASF spune că această plafonare va stabiliza piața, analiștii avertizează că totul va fi mai rău după cele 6 luni. În plus, perioada la care vor fi limitate tarifele este de altfel și cea în care prețurile polițelor RCA erau la cel mai înalt nivel de până acum. Consiliul Concurenței vrea și o plafonare în ceea ce privește costul reparațiilor.

În noul proiect, ASF nu a introdus însă această prevedere, dar, pe viitor, este posibil ca prețurile practicate de service-uri să fie reglementate într-un proiect de lege.

Proiectul care plafonează prețul polițelor RCA urmează să fie dezbătut și adoptat în următoarea ședință de Guvern.Total
0
Shares
Total
0
Share