VIDEO O nouă lecţie la 2500 de metri înalţime

VIDEO O nouă lecţie la 2500 de metri înalţime

O nouă lecţie pentru elevi transmisă în direct de la înălţime. Vorbim despre proiectul ,,Educaţie la Înălţime", iar doi tineri profesori au urcat pe Vârful Omu ca să predea de la staţia meteorologică, aşezarea umană aflată la cea mai mare altitudine din România.

Marius Toader, iniţiatorul proiectului Educaţie la Înălţime, a fost invitat la FOCUS şi a declarat că a fost o ,,lecţie complicată şi pentru noi ca echipă de producţie, a trebuit să urcăm echipamente pe peste 200 de kg tocmai la staţia meteo de pe Vârful Omu. A fost o lecţie multidisciplinară, în acest sezon avem nouă lecţii din România făcute împreună cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul SGG şi o lecţie din străinătate, de la Paris. Lecţia aceasta a vorbit copiilor despre vreme şi climă, despre situaţia climatică la nivelul Europei, anul acesta fiind cel mai călduros din Europa, cu recorduri în multe ţări. Copii au învăţat şi despre luptele care au avut loc în Munţii Bucegi în Primul Război Mondial."

Marius Toader a mai spus că ,,cei mici sunt fascinaţi pentru că am prins şi o vreme foarte interesantă, practic au fost patru anotimpuri într-o oră. Am început lecţia în ceaţă, apoi s-a luminat, iar s-a făcut ceaţă, am avut şi câteva pâlcuri de zăpadă, deci, cumva, a fost o vreme perfectă pentru o lecţie despre climă. Copiii au fost încântaţi, mesajele au fost foarte bune, avem şi concursuri pentru ei, avem interacţiune prin zoom cu trei şcoli şi atunci pentru ei este cu totul altceva decât o lecţie clasică."

Lecţia a fost realizată cu ajutorul sistemului de internet prin satelit dezvoltat de Elon Musk.

foto: captură youtube.com

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt