O naştere care a sfidat imposibilul

O naştere care a sfidat imposibilul

Minune medicală în România! O femeie care cântăreşte doar 27 de kilograme şi suferă de numeroase malformaţii şi de o boală genetică neidentificată a reuşit să aducă pe lume un copil. Medicii de la Spitalul Universitar din Capitală, acolo unde Ramona a născut, sunt uimiţi că tânăra a reuşit să ducă sarcina la capăt. Acum este nevoie de bani pentru ca fetiţa să facă teste genetice, pentru a se afla dacă moşteneşte maladia mamei.

În ciuda multiplelor malformaţii, Ramona - o mână de om, care cântăreşte doar 27 de kilograme şi are 1,20 înălţime - a contrazis orice prognostic şi a reuşit să devină mamă.

Naşterea a avut loc la Spitalul Universitar din Capitală. Şi sarcina a fost extrem de dificilă. Ramona a stat numai la
pat. Gândul la copilul din pântec i-a dat curaj şi a ajutat-o să treacă peste durerile mari.

Eva a venit pe lume înainte de termen şi a avut o greutate de 1 kilogram 890 la naştere. La fel ca mămica ei, a demonstrat că e o luptătoare, iar acum este bine. Medicii nu ştiu însă dacă a moştenit maladia mamei, extrem de rară. Este nevoie de multiple teste genetice ca să afle.

Astfel boala genetică ar putea fi ţinută sub control. O şansă pe care Romona nu a avut-o. Până la trei ani s-a dezvoltat ca un copil normal. Apoi a început declinul. Fetiţa ei poate avea altă soartă.

O parte dintre teste au fost plătite de către spital. Pentru altele, care se realizează în Germania, este nevoie de 3.500 de euro. Bani pe care familia nu îi are. Orice donaţie în contul afişat pe ecran contează.

Ramona şi Eva demonstrează că uneori imposibilul poate deveni posibil. Chiar şi în medicină.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt