O moţiune de cenzură contra premierului Boris Johnson va fi supusă la vot luni seară

O moţiune de cenzură contra premierului Boris Johnson va fi supusă la vot luni seară

Premierul britanic Boris Johnson va face obiectul unei moţiuni de cenzură luni seară, după ce a fost atins pragul necesar de parlamentari conservatori, a anunţat luni Graham Brady, preşedintele Comitetului 1922 al Partidului Conservator, structură responsabilă pentru probleme de organizare internă, transmit Reuters, AFP şi DPA.

''Pragul de 15% dintre parlamentari care solicită un vot de încredere în şeful Partidului Conservator a fost depăşit'', a declarat Graham Brady într-un comunicat.

Procedura de vot se va desfăşura între orele locale 18:00 şi 20:00 (17:00 şi 19:00 GMT), iar rezultatul va fi anunţat la scurt timp.

''În această seară există şansa de a se pune capăt lunilor întregi de speculaţii şi de a permite guvernului să tragă o linie şi să meargă mai departe. Prim-ministrul salută oportunitatea de a-şi prezenta cazul în faţa membrilor parlamentului şi a le aminti faptul că, atunci când sunt uniţi şi concentraţi pe chestiuni care contează pentru alegători, nu există o forţă politică mai impresionantă'', a declarat un purtător de cuvânt al premierului Boris Johnson.

Şefa diplomaţiei britanice Liz Truss şi-a exprimat sprijinul pentru premierul Boris Johnson înaintea votului de luni seară. ''Prim-ministrul are 100% susţinerea mea în votul de azi şi încurajez puternic colegii să îl sprijine. El a gestionat redresarea post-COVID şi sprijinul pentru Ucraina în faţa agresiunii ruse şi a prezentat scuze pentru greşelile făcute. Acum trebuie să ne concentrăm pe creşterea economică'', a scris Truss pe Twitter.

Şi ministrul finanţelor Rishi Sunak a afirmat că îl susţine pe Johnson. ''De la campania de vaccinare până la răspunsul nostru la agresiunea rusă, prim-ministrul a dat dovadă de leadershipul solid de care are nevoie ţara noastră'', a explicat Sunak pe Twitter.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt