O fată de 15 ani a murit în ambulaţă. Părinţii nu au dus-o imediat la medic

O fată de 15 ani a murit în ambulaţă. Părinţii nu au dus-o imediat la medic
Inquam Photos / Liviu Chirică

Tragedie fără margini într-o comună vasluiană. O fată de numai 15 ani a murit în ambulanţă, în braţele medicilor, chiar sub privirile îndurerate ale părinţilor. Minora a fost dusă la medicul de familie în stare gravă, cu febră, tuse şi cu o saturaţie de oxigen de…80 la sută.

În urmă cu o săptămână, fata de 15 ani din localitatea vasluiană Tăcuta a prezentat primele simptome a ceea ce
părinţii au spus că este doar o răceală inofensivă. Astfel, aceştia au decis că nu este nevoie să îşi ducă fiica la medic.

Peste câteva zile, mama fetei a mers la medicul de familie pentru a cere o adeverinţă medicală cu care sa-i fi motivate absenţele de la şcoală. Femeia i-a spus doctorului că fata se simte mai bine şi că i-a făcut mai multe teste COVID de salivă, care au ieşit negative. În dimineaţa zilei de 27, însă, starea fetei s-a agravat şi a fost adusă se urgenţă la cabinetul medicului de familie.

După 30 de minute de aşteptare, ambulanţa a ajuns în localitate.

Cum starea fetei se înrăutăţea cu fiecare minut ce se scurgea, adolescenta a fost preluată imediat de ambulanţa
SMURD, unde medicii au făcut eforturi supraomeneşti pentru a o ţine în viaţă.

Decesul fulgerător al fetei a venit ca un adevărat şoc pentru întreaga comunitate, iar părinţii sunt pur şi simplu dărâmaţi de pierderea fiicei lor.

Medicii spun că decesul a survenit în urma unei miocardite post-virale, însă cauza exactă va fi stabilită numai în urma autopsiei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt