O doamnă în slujba Domnului

O doamnă în slujba Domnului

A învins dogmele bisericeşti şi a devenit preot. Femeie-preot. Adriana Florea este a treia femeie-preot din istoria creştinismului român şi a şasea din lume. O puteţi întâlni şi asculta la Biserica Neagră din Braşov, acolo unde ţine slujbe pentru comunitatea evanghelică luterană.

Adriana Florea a crescut într-o familie ortodoxă. A mers la şcoala germană din Mediaş, iar la 18 ani a intrat în Biserica Evanghelică. A făcut Teologia la Sibiu, iar doi ani a studiat, cu bursă, la Roma şi Munchen. A simţit că are o chemare pentru aşa ceva. După terminarea facultăţii au urmat anii de vicariat, apoi momentul hirotonirii în anul 2014, când i s-a permis să slujească într-o biserică, devenind la scurt timp secundul preotului de la Biserica Neagră din Braşov.

Adriana recunoaşte că de multe ori s-a simţit discriminată şi s-a lovit de reticenţa oamenilor. Cu toate acestea, Adriana a învins toate prejudecăţile şi obstacolele. Inclusiv faptul că în limba română nu există un cuvânt pentru femeile-preot.

Adriana Florea este cea de a treia femeie-preot hirotonisită în comunitatea Bisericii Negre. Cu 20 de ani în urmă, hirotonisirea femeilor a fost introdusă în statutul Bisericii Evanghelice din România.

foto: urlaub-in-rumänien.de/ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt