O dată la 4 zile un minor este abuzat sexual

O dată la 4 zile un minor este abuzat sexual

O dată la 4 zile un minor este abuzat sexual în România. Iar cel mai în vârstă agresor are..atenţie..98 de ani! Trăim însă
în ţara în care nu avem Registre pentru anumite boli astfel încât să fie salvate mai multe vieţi, dar avem…în schimb Registrul Agresorilor Sexuali! 63 de mii de abuzatori sunt trecuţi în acte, dintre care peste 5000 sunt femei! Cifrele rămân trecute frumos pe hârtie şi cam atât! În practică victimele nu prea sunt ajutate. Reprezentantii ONG-urilor care militeaza pentru opriea acestui fenomen grav spun că, în majoritatea cazurilor, dosarele se claseaza din lipsă de probe!

România pare ţara în care abuzul sexual este trecut cu vederea. Pare locul în care abuzatorii recidivează pentru că ştiu că un minor nu este luat în seamă. Locul în care victimele sunt percepute ca fiind vinovate. Iar asta o dovedesc si cifrele. De un an avem o bază de date, Registrul Agresorilor Sexuali.

Un demers al jurnaliştilor de la PressHub arată că în acest moment, conform IGPR, exista peste 63.000 de persoane
active în acest registru- peste 57 de mii sunt bărbaţi.

Teoretic, Registrul ar putea aduce mai multa claritate asupra acestui fenomen. Marian Truşcă, coordonatorul unui grup de
procurori de la Parchetul Capitalei, specializat pe investigarea abuzurilor sexuale cu minori, crede că amploarea fenomenului este mult mai mare. În plus, numărul de condamnări este înfim, faţă de cel al acuzaţiilor de abuz sexual.

Şi ONG urile care zi de zi luptă cu fenomenul cred că suntem într-un mare deficit în ceea ce priveşte identificarea prădătorilor sexuali.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt