O comună de nici 4000 de locuitori are trei echipe de fotbal înscrise oficial în acest sezon! - Prima News

O comună de nici 4000 de locuitori are trei echipe de fotbal înscrise oficial în acest sezon!

football in the goal net

Fotbalul este un sport adorat peste tot în lume, dar parcă nicăieri nu e mai iubit decât o fac oamenii dintr-o comunitate rurală din România.

Conform datelor oficiale, comuna Ip, din județul Sălaj, are 3.912 locuitori, dar cu toate acestea iese în evidență cu o performanță de apreciat. În sezonul 2021/2022, Ip are două echipe înscrise în Liga 4 și una în Liga 5, scrie Sportul Sălăjean.

Astfel, AS Ip şi AS Cosniciu, care evoluează în Liga 4 Sălaj, dar și de AS Zăuan, care s-a înscris în Liga 5 Sălaj, sunt finanțate, toate, cu bani de de la primăria din Ip. Cele trei echipe primesc pentru acest sezon câte 15.000 de lei de la autoritățile locale.

Ciudat este că AS Ip şi AS Cosniciu evoluează în aceeași serie, deși, nu au finanțatori diferiți și nici campionatul nu e structurat în două serii, astfel încât cele două echipe să fie repartizate, în prima fază cel puțin, separat.

Trecând peste acest mic amănunt, interesant mai este că, în ciuda faptului că e vorba despre o comună mică, fiecare formație are baza proprie, care se află în condiții destul de bune, ținând cont de faptul că activează în ligile de jos ale României. Chiar recent, Baza Sportivă Zăuan a fost modernizată, pentru că în ultimii ani nu a fost utilizată de nimeni.

Chiar dacă poate apărea un conflict de interes între cele două echipe din Ip aflate în aceeași divizie și aceeași serie, primarul comunei, Markus Laszlo, e mândru de ce a realizat. Cu atât mai mult acum, când Ip are reprezentantă și în Liga 5.Total
0
Shares
Total
0
Share