O celebră jurnalistă CNN a refuzat să poarte vălul islamic la un interviu

O celebră jurnalistă CNN a refuzat să poarte vălul islamic la un interviu

Christiane Amanpour, celebra jurnalistă a postului CNN, a refuzat să poarte vălul islamic la un interviu cu preşedintele Iranului, Ebrahim Raisi. Discuţia, care urma să se desfăşoare la New York cu ocazia Adunării Generale a ONU, a fost anulată.

Jurnalista a scris pe contul său de pe o reţea de socializare că niciun alt preşedinte al Iranului nu i-a cerut aşa ceva atunci când interviurile au avut loc în afara Iranului.

,,Am refuzat politicos. Ne aflăm la New York, unde nu există nicio lege sau tradiţie în ceea ce priveşte vălul pe cap.
Am subliniat că niciun preşedinte iranian nu a cerut acest lucru atunci când i-am intervievat în afara Iranului. Am spus că nu pot fi de acord cu această condiţie fără precedent şi neaşteptată
", a scris Amanpour pe Twitter.

Amanpour a postat o fotografie cu ea, fără vălul islamic, în faţa unui scaun gol pe care ar fi trebuit să stea Ebrahim Raisi.
Un consilier al acestuia i-a spus jurnalistei că preşedintele a insistat asupra vălului din cauza situaţiei din Iran, a mai menţionat jurnalista.

Christiane Amanpour este născută în Marea Britanie, din tată iranian. De aproape o săptămână, Iranul este scena unor proteste violente, după ce o tânără de 22 de ani a fost arestată de poliţia morală, apoi a murit. Un grup neguvernamental a declarat că cel puţin 31 de civili iranieni au fost ucişi în timpul represiunii protestelor.

sursa foto: twitter.com/amanpour

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt