Numărul cazurilor de gripă crește alarmant - Prima News

Numărul cazurilor de gripă crește alarmant

Premieră la Iași! Un bărbat de 58 de ani a ajuns la spital infectat cu trei tipuri de virusuri: Covid 19, gripă și virus respirator. În toată țara, spitalele sunt sufocate din cauza numărului mare de oameni internați cu gripă sau viroze respiratorii. La Galați, în numai o săptămână, numărul celor diagnosticați a crescut de la un singur caz la 156.

Avalanșa de gripă si infecții respiratorii care a lovit județul Galati, a umplut camerele de gardă ale spitalelor. Cel mai grav este la spitalul de copii, care este supraglomerat. Zilnic, zeci de părinți îi duc pe cei mici cu simptome de boală, iar mulți dintre ei rămân internați.

Din cauza numărului mare de copii internați sunt tot mai puține paturi disponibile în saloane. Direcția de Sănătate Publică a luat primele măsuri. Extrem de solicitați, în această perioadă, sunt și medicii de pe ambulanță.

La Iași, medicii se confruntă cu primul caz de triplă infecție virală. Un pacient diagnosticat cu covid19, gripă și virusul respirator sincițial. Prognosticul rămâne, însă, rezervat. Statisticile arată că, în spitale, sunt internați cu gripă de două ori mai mulți oameni decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Total
0
Shares
Total
0
Share