Numărul cazurilor de gripă creşte alarmant

Numărul cazurilor de gripă creşte alarmant

Premieră la Iaşi! Un bărbat de 58 de ani a ajuns la spital infectat cu trei tipuri de virusuri: Covid 19, gripă şi virus respirator. În toată ţara, spitalele sunt sufocate din cauza numărului mare de oameni internaţi cu gripă sau viroze respiratorii. La Galaţi, în numai o săptămână, numărul celor diagnosticaţi a crescut de la un singur caz la 156.

Avalanşa de gripă si infecţii respiratorii care a lovit judeţul Galati, a umplut camerele de gardă ale spitalelor. Cel mai grav este la spitalul de copii, care este supraglomerat. Zilnic, zeci de părinţi îi duc pe cei mici cu simptome de boală, iar mulţi dintre ei rămân internaţi.

Din cauza numărului mare de copii internaţi sunt tot mai puţine paturi disponibile în saloane. Direcţia de Sănătate Publică a luat primele măsuri. Extrem de solicitaţi, în această perioadă, sunt şi medicii de pe ambulanţă.

La Iaşi, medicii se confruntă cu primul caz de triplă infecţie virală. Un pacient diagnosticat cu covid19, gripă şi virusul respirator sinciţial. Prognosticul rămâne, însă, rezervat. Statisticile arată că, în spitale, sunt internaţi cu gripă de două ori mai mulţi oameni decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt