Numărul cazurilor de COVID-19, în creştere în Americi; virusul "nu va dispărea prea curând" (PAHO)

Numărul cazurilor de COVID-19, în creştere în Americi; virusul "nu va dispărea prea curând" (PAHO)

Numărul cazurilor de COVID-19 este din nou în creştere în Americi, numeroase ţări abandonând măsurile impuse în timpul pandemiei, precum purtarea măştii de protecţie şi distanţarea socială şi multe înregistrând rate scăzute de vaccinare, a declarat miercuri Organizaţia Panamericană pentru Sănătate (PAHO), informează Reuters.

Numărul cazurilor din Americi a crescut cu 27,2% săptămâna trecută comparativ cu cea precedentă, determinată în principal de o creştere a numărului de cazuri de infectare în Statele Unite, conform PAHO.

Peste jumătate dintr-un total de 918.000 de cazuri de infectare au fost înregistrate în America de Nord, numărul cazurilor din SUA înregistrând o creştere cu 33%, până la 605.000 în ultima săptămână. Numărul cazurilor de infectare în America de Nord a crescut în ultimele şapte săptămâni.

Directorul PAHO, doctor Carissa Etienne, a remarcat că multe ţări şi guverne locale renunţă la măsurile de protecţie împotriva virusului şi au redeschis graniţele după o perioadă de scădere a numărului de cazuri de infectare.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt