Nu pot să măresc salariile fără acordul sindicatului; sindicatul refuză în mod constant să vină la negocieri

Nu pot să măresc salariile fără acordul sindicatului; sindicatul refuză în mod constant să vină la negocieri

La Poşta Română nu există, în clipa de faţă, nicio negociere a contractului colectiv de muncă, iar sindicatul refuză de 161 de zile să vină la discuţii, să mărim salariile şi să le oferim condiţii mai bune de lucru angajaţilor noştri, a afirmat luni Valentin Ştefan, directorul general al Companiei Naţionale "Poşta Română" (CNPR).

"În clipa de faţă nu este nicio negociere (a contractului colectiv de muncă, n.r.). Sindicatul refuză în mod constant să vină la negocieri. Sunt 161 de zile de când tot invit sindicatul să mărim salariile şi să le oferim condiţii mai bune de lucru angajaţilor noştri. În mod constant, sindicatul refuză. Vă dau şi câteva exemple: mi-au spus că ei nu pot să negocieze lunea şi vinerea. Deci, trebuie să găsim o zi marţea, miercurea sau joia. În acelaşi timp, nu pot să vină să negocieze dacă marţi, miercuri sau joi este o sărbătoare legală ortodoxă, sau nu pot să vină să negocieze marţea, miercurea sau joia dacă există alegeri sau manifestări interne în sindicat. De aproape 6 luni de zile nu reuşim să ne întâlnim tocmai din cauza aceasta. Ultima invitaţie pe care am transmis-o a fost săptămâna trecută şi le-am spus să aleagă ei data, eu le stau la dispoziţie oricând. Din păcate, nu pot să măresc salariile la Poşta Română fără acordul sindicatului. Îmi doresc să cresc salariile companiei. Avem o oarecare libertate bugetară să facem lucrul acesta, dar asta nu se poate face fără acordul sindicatului. Din fericire, aş putea spune, directorul general nu face ce vrea în companie, aşa că de la mine putere nu pot să măresc salariile", a susţinut Ştefan.

Acesta a adăugat că actualul contract colectiv de muncă "are foarte multe componente nelegale", una dintre acestea fiind că sindicatul trebuie să îşi dea acordul pe schimbarea organigramei.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt