”Nu contează de unde a venit pandemia, contează cum reacţionăm noi. Contează cum noi rămânem vii, într-o lume moartă de frică. Această pandemie l-a luat inclusiv pe tatăl meu.” Părintele Francisc Doboş, la Insider Politic

”Nu contează de unde a venit pandemia, contează cum reacţionăm noi. Contează cum noi rămânem vii, într-o lume moartă de frică. Această pandemie l-a luat inclusiv pe tatăl meu.” Părintele Francisc Doboş, la Insider Politic

Nu contează de unde a venit pandemia, contează cum reacţionăm noi. Contează cum noi rămânem vii, într-o lume moartă de frică. Această pandemie l-a luat inclusiv pe tatăl meu.

Strigăm “Jos pandemia!”. Cum să o dăm jos?

Cei care funcţionează în lumea de astăzi numai după criteriile veniturilor, ale calculelor politice, văd viaţa spirituală lipsită de sens.

Abia aştept să mă vaccinez. Credinţa şi raţiunea nu sunt una împotriva celeilalte. Un om credincios reuşeşte să dăruiască şi să recunoască ştiinţei meritele ei, fără să facă din ştiinţă un alt idol.

Cipul este frica. Tuturor ne este frică.

Nu-mi place masca, nu-mi plac restricţiile, dar în acelaşi timp, folosind mintea şi raţiunea, ne dăm seama că nu putem exagera.

Învierea lui Hristos din morţi nu este ceva de povestit, este ceva de trăit. Trăiesc Învierea doar aprinzând o lumanare? Dacă nu îmi aprinde o flacără interioară, rămâne doar un gest mecanic.

În adolescenţă spuneam “Eu, preot? Nici pomeneală!”.

A fost un moment în viaţa mea când făceam sport de performanţă: arte marţiale. Dacă le practici bine, artele marţiale nu lasă să răbufneasca furia din tine. Îţi controlează mintea, trupul, trăirile şi nu mai răbufneşti. Voiam să fac sport de performanţă pentru a mă controla.

Biserica este chemată nu să facă politică, ci să formeze mireni, oameni laici care să se implice. Dacă laicii noştri nu fac politică, atunci încape pe mâna cui? Şi ne mai mirăm că avem o astfel de politică astăzi?

Putem să facem dreptate în această lume cu forţa, cu violenţa, cu răzvratirea, dar nu este calea lui Dumnezeu. Dumnezeu nu ne învaţă şi nu ne îndeamnă să fim blegi, să fim neimplicaţi, moi, ci să fim fermi.

Nu politica este problema în sine, ci cum o folosesc cei care trăiesc în politică, interesele cui le urmează. Politica fără Dumnezeu nu este altceva decât un troc. Mimăm interesul public, când de fapt ne interesează doar interesele de grup.

Am tricoul Naţionalei României semnat de Papa Francisc. Am vrut să i-l dau, apoi m-am răzgândit. I l-am cerut înapoi, e mai valoros la mine decât la el.

La Dumnezeu nu ajungem prin fibră optică.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt