Nu avem nicio dată probabilă cu locul unde s-a scufundat pescadorul

Nu avem nicio dată probabilă cu locul unde s-a scufundat pescadorul

Directorul general al Autorităţii Navale Române (ANR), Cosmin-Laurenţiu Dumitrache, a declarat, luni, la Constanţa, că autorităţile nu au nicio informaţie sigură cu privire la locul în care s-a scufundat pescadorul Sea Shark 1, cu cinci oameni în echipaj, în condiţiile în care nu a fost emis niciun semnal SOS şi acest tip de nave nu sunt obligate să aibă aparatură de monitorizare.

El a arătat că autorităţile au fost alertate luni dimineaţă de către colegii de la firma care deţine ambarcaţiunea respectivă.

"Până în acest moment, am reuşit să recuperăm trei dintre cadavre, din păcate. Am fost anunţaţi la ora 8,25, în această dimineaţă, că pescadorul Sea Shark 1 nu a mai revenit în port. (...) Conform declaraţiilor colegilor lor, ei ultimul contact l-au avut cu ei la ora 18,30, duminică, pe data de 16. Nu ştie nimeni, nu avem nicio dată probabilă cu locul unde s-a scufundat nava, presupunem că a fost un incident în urma traulării, dar nu ştim, nu avem cum să ştim, ci numai să presupunem", a afirmat Cosmin-Laurenţiu Dumitrache.

El a menţionat că acest tip de pescador trage o plasă, cu o anumită încărcătură pescuită, iar dacă această plasă "nu este traulată corect sau dacă manevra nu este efectuată corect, poate duce la răsturnarea ambarcaţiunii".

"Aceste nave nu au monitorizare asupra lor. (...) Conform legislaţiei, ele nu sunt necesare, ele rămânând în zona costieră, cu acoperire radio tot timpul. Nimeni nu a dat niciun semnal de SOS, colegii lor ne-au semnalat că ei nu s-au întors", a spus directorul ANR, care a adăugat că se presupune că nava s-a scufundat foarte repede, iar membrii echipajului nu au mai avut timp să efectueze apel de ajutor prin radiotelefon.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt