Novak Djokovic va putea juca la Wimbledon

Novak Djokovic va putea juca la Wimbledon

Organizatorii turneului de tenis de la Wimbledon vor permite participarea jucătorilor nevaccinaţi, astfel că sârbul Novak Djokovic, liderul mondial, va putea disputa al treilea Mare Şlem al anului, informează agenţia EFE.

Jucătorul sârb, care a reuşit în acest sezon să dispute doar trei turnee din cauza faptului că nu s-a vaccinat împotriva Covid-19, va putea astfel să-şi apere titlul cucerit anul trecut la All England Club, când a obţinut al 20-lea titlu de Mare Şlem şi al şaselea la Wimbledon în faţa italianului Matteo Berrettini.

Organizatorii turneului au anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că turneul va fi liber de măsuri anticovid, dar au insistat asupra menţinerii interdicţiei pentru jucătorii ruşi şi belaruşi.

Ediţia din 2022 a turneului va fi prima care nu va avea tradiţionala "Middle Sunday", ziua de odihnă pentru jucători, iar ca urmare a acestei decizii toate partidele din optimile de finală nu vor mai fi concentrate într-o singură zi, lunea, ci vor fi împărţite duminică şi luni.

Totodată, turneul de la Wimbledon se va alătura de la această ediţie restului grupului de turnee de Mare Şlem prin introducerea unui tie-break de zece puncte la 6-6 în setul trei, în loc de tie-breakul normal care se juca la 12-12.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt