Novak Djokovic, cofondator al unui laborator de dezvoltare a unui tratament pentru Covid-19

Novak Djokovic, cofondator al unui laborator de dezvoltare a unui tratament pentru Covid-19

Liderul mondial al tenisului masculin, sârbul Novak Djokovic, recent expulzat din Australia după un întreg foileton privind statutul său vaccinal, a devenit cofondator şi acţionar majoritar al unui laborator de cercetare care lucrează la un tratament pentru Covid-19, a anunţat, miercuri, directorul companiei daneze, citat de AFP.

"El este unul dintre fondatorii companiei mele, create în iunie 2020", a spus Ivan Loncarevic, proprietarul QuantBioRes.

Conform registrelor companiilor daneze, numărul 1 mondial şi soţia sa Jelena Djokovic deţin 80 la sută din QuantBioRes, companie cu 20 de angajaţi în Danemarca, Slovenia, Australia şi Marea Britanie.

"Obiectivul nostru este să dezvoltăm o nouă tehnologie pentru a combate virusul şi bacteriile rezistente şi am decis să utilizăm Covid drept punct de plecare", a explicat acesta.

"Dacă reuşim cu Covid-19, atunci vom ajunge şi la alţi viruşi", a adăugat Ivan Loncarevic.

Societatea prevede să lanseze teste clinice în Marea Britanie din această vară.

Novak Djokovic, care spera să-şi apere titlul de campion la Australian Open şi să devină primul tenisman din istorie cu 21 de titluri de Mare Şlem în palmares, s-a întors luni în Serbia după unsprezece zile de controverse sportive, judiciare şi diplomatice, generate de opoziţia sa de a se vaccina împotriva Covid-19.

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt