Nou accident într-o mină din Polonia: Zece dispăruţi 

Nou accident într-o mină din Polonia: Zece dispăruţi 

Zece persoane sunt date dispărute în urma unui al doilea accident produs în această săptămână într-o mină de cărbune din Polonia, a anunţat sâmbătă compania minieră JSW într-un comunicat, relatează AFP.

"Salvatorii nu au reuşit să intre în contact cu zece persoane" care se află în mina de la Zofiowka, a precizat JSW, companie căreia îi aparţine şi mina de la Pniowek, unde cinci persoane au murit şi şapte sunt date dispărute în urma unei explozii provocate miercuri de o acumulare de gaz.

Potrivit companiei, un seism s-a produs la 900 de metri adâncime la ora locală 03.40 (01.40 GMT), care a fost însoţit de o importantă scurgere de metan.

În 2018, cinci mineri au murit în aceeaşi mină.

Accidentul de sâmbătă este al doilea în patru zile în Polonia.

Miercuri, o explozie provocată de o acumulare de gaz a provocat moartea a cinci persoane. Nu se ştie încă ce s-a întâmplat cu alţi şapte mineri, care se aflau încă în mină când acţiunea de salvare a fost considerată "periculoasă" pentru salvatori şi abandonată vineri.

Polonia, care depinde în continuare de cărbune pentru circa 70% din energia sa, s-a confruntat cu alte accidente miniere în cursul ultimilor ani.

În ultimul dintre aceste accidente, în martie 2021, doi mineri au murit şi alţi doi au fost răniţi într-un incident produs în mina Myslowice-Wesola, în sudul ţării.

În 2021, în sectorul minier din Polonia erau angajate 80.000 de persoane.

Sursa: Agerpres

Afla mai multe despreaccidentdisparutiminapolonia
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt