Noile tramvaie încep să circule în București - Prima News

Noile tramvaie încep să circule în București

De 1 decembrie, bucureștenii ar putea să se plimbe cu noile tramvaie de la Astra Arad, după ce le-au așteptat luni de zile. Recent, la cererea Primăriei Capitalei, Autoritatea Feroviară a omologat noile vehicule. Mai este un singur pas pentru ca acestea să primească pasagerii: recepția, care va fi făcută zilele următoare.

Primăria Capitalei a achiziționat 100 de tramvaie noi printr-un contract semnat anul trecut. Valoarea achiziției se ridică la 850 de milioane de lei, provenite integral din fonduri europene.

Noile tramvaie au o lungime de 36 de metri și pot primi până la 220 de pagageri, dintre care 56 pe scaune. Vehiculel au podea la nivelul peronului, 5 uși de acces, sunt dotate cu aer condiționat și prevăd o platformă rabatabilă pentru persoanele cu dizabilități, precum și locuri dedicate acestora. Noile mijloace de transport sunt așteptate cu sufletul la gură și de către călători.

Ultimele achiziționate de către STB au fost tramvaiele Tatra, în anul 1975. În timp ce modelul V2A, cel mai întâlnit în Capitală, a fost produs direct în uzina proprie, în timpul comunismului.

foto: Primăria Capitalei

Total
0
Shares
Total
0
Share