Noi reglementări privind condiţiile de acordare a serviciilor medicale în sistemul de sănătate în trimestrul II - aprobate de Guvern

Noi reglementări privind condiţiile de acordare a serviciilor medicale în sistemul de sănătate în trimestrul II - aprobate de Guvern

Două acte normative care asigură cadrul legal pentru decontarea serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale contractate, precum şi reglementările aplicabile în contextul epidemiei cu virusul SARS-CoV-2 pentru trimestrul II al anului au fost aprobate de Guvern, informează, luni, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

"În condiţiile determinate de evoluţia situaţiei epidemiologice, aceste noi măsuri asigură accesul neîntrerupt şi nediscriminatoriu al asiguraţilor la servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale necesare pentru diagnosticarea, tratarea şi monitorizarea bolilor, inclusiv a celor cu impact major asupra stării de sănătate", a declarat preşedintele CNAS, Adrian Gheorghe, potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES.

Reglementările fac obiectul celor două acte normative aprobate de Guvern în data de 25 martie: Hotărârea de Guvern care prevede prelungirea termenului de aplicare a prevederilor HG nr. 140/2018 şi Ordonanţa de Urgenţă pentru stabilirea unor măsuri în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate în contextul evoluţiei situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, pentru abrogarea unor prevederi din OUG nr. 70/2020.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt