Noi reglementări pentru fermierii români, în Codul de Bune Practici Agricole

Noi reglementări pentru fermierii români, în Codul de Bune Practici Agricole

Codul de Bune Practici Agricole reprezintă un proiect comun al Ministerului Agriculturii şi Ministerului Mediului, prin care se doreşte o reglementare mai clară si mai simplificată, în ajutorul fermierilor români. Ieri, la sediul MADR a avut loc o întâlnire de lucru în acest sens, la care au participat atât reprezentanţi ai celor două ministere, cât şi ai fermierilor.

”Discuţiile au vizat măsurile care se adresează fermierilor ce trebuie să respecte prevederile din Codul de Bune Practici Agricole şi din Programul de Acţiune pentru prevenirea şi reducerea poluării apelor cu nitraţi proveniţi din surse agricole. Proiectul se află în faza de aprobare la MADR şi va aduce avantaje precum o mai bună reglementare în implementarea măsurilor de investiţii din fonduri europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală, prin PNDR”, a precizat ministrul agriculturii, Adrian Oros, după finalizarea întâlnirii.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizatorul Ovidiu Ghinea a încercat să afle mai multe detalii despre reglementările care se vor regăsi în Codul de bune practici, de la directorul executiv al Uniunii de Ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV), Florentin Bercu.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt