Noi bombardamente în Ucraina - Prima News

Noi bombardamente în Ucraina

O ploaie de rachete a căzut peste două orașe din regiunea Harkov în această dimineață. În urma atacului, cel puțin șapte oameni au fost uciși. În Zaporojie, Odesa și Mikolaiv tirurile de armă s-au auzit toată ziua. Astăzi a fost ultima zi a referendumului din estul Ucrainei.

O biserică , un magazin și câteva clădiri au fost incendiate în urma bombardamentelor rusești auspra oșului Kupeansk din regiunea Harkov. Tot în această dimineață, un alt oraș din regiunea Harkov a fost ținta bombardamentelor. Cel puțin 7 oameni și-au pierdut viața.

În timpul nopții, trupele ruse au lansat mai multe rachete și asupra regiunii Zaporojie. Noi bombardamente au avut loc și în Odesa și Mikolaiv, iar aeroportul din Dnipro a fost și el ținta unor noi atacuri. Astăzi este ultima zi în care în estul țării are loc referendumul pentru anexarea a patru regiuni la Rusia. În Lugansk, liderul Republicii Populare Lugansk a votat pentru alipirea la Rusia. În Herson, conform administrației de la putere din Herson, oamenii au venit la vot în număr mare.

Ucrainenii spun însă că aceste referendumuri nu au niciun sens pentru că nimeni nu va recunoaște această anexare. Referenndumurile se încheie astăzi, iar vineri Vladimir Putin ar urma să anunțe anexarea a patru regiuni ucrainene care constituie 15% din teritoriul țării invadate.

Total
0
Shares
Total
0
Share