Noi bombardamente în Ucraina

Noi bombardamente în Ucraina

O ploaie de rachete a căzut peste două oraşe din regiunea Harkov în această dimineaţă. În urma atacului, cel puţin şapte oameni au fost ucişi. În Zaporojie, Odesa şi Mikolaiv tirurile de armă s-au auzit toată ziua. Astăzi a fost ultima zi a referendumului din estul Ucrainei.

O biserică , un magazin şi câteva clădiri au fost incendiate în urma bombardamentelor ruseşti auspra oşului Kupeansk din regiunea Harkov. Tot în această dimineaţă, un alt oraş din regiunea Harkov a fost ţinta bombardamentelor. Cel puţin 7 oameni şi-au pierdut viaţa.

În timpul nopţii, trupele ruse au lansat mai multe rachete şi asupra regiunii Zaporojie. Noi bombardamente au avut loc şi în Odesa şi Mikolaiv, iar aeroportul din Dnipro a fost şi el ţinta unor noi atacuri. Astăzi este ultima zi în care în estul ţării are loc referendumul pentru anexarea a patru regiuni la Rusia. În Lugansk, liderul Republicii Populare Lugansk a votat pentru alipirea la Rusia. În Herson, conform administraţiei de la putere din Herson, oamenii au venit la vot în număr mare.

Ucrainenii spun însă că aceste referendumuri nu au niciun sens pentru că nimeni nu va recunoaşte această anexare. Referenndumurile se încheie astăzi, iar vineri Vladimir Putin ar urma să anunţe anexarea a patru regiuni ucrainene care constituie 15% din teritoriul ţării invadate.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt